Någonstans har man i all fall kommit om man vet vad man behöver

Idag just nu så mår jag så himla bra. Får vara ledig under min absoluta favorit årstid. Vädret är långt bättre än vad det varit under sommaren, känns som en riktig vinst! Det är en hel vecka sedan jag jobbade nu, är van att det är det jag gör mest men just nu så har jag gjort mig förtjänt av en ledig period efter timmar av övertid och engagemang långt utanför arbetstid. Utöver det omger jag mig av människor som jag trivs med. En del extremt olika mig, andra tänker på liknande sätt och en del andra lär mig massor.

Sen att åter vara hundägare efter flera år utan vovve är stort! Jag känner mig mer som jag nu när Kanaya är tillbaka, det jag möjligen behöver är att få börja träna mer på riktigt, hennes personlighet gör att det inte känns lika tvingat. Hon uppför sig på alla sätt ypperligt även  om hon börjat se lite spöken och även tuggat i sig en del mer dyrbara saker. Idag måste jag till exempel resa på mig för att byta kanal på tvn, de plastrester som var kvar av fjärren var inte användbara till någonting. Min föredetta svärmor saknar en del skor och ungarna får skylla sig själv om de slänger små gosedjur på golvet. Hon skulle aldrig ta något som inte ramlat ner på golvet.

Skrev tidigare om min separation. Det är sant, jag är inte längre sambo. Det är alltid sorgligt när det inte blev som man har tänkt sig. Men när blir det någonsin det? Jag gör det bästa av situationen och vi försöker umgås ändå när vi kan och har i mångt och mycket trevligare nu än när vi bodde ihop. Jag var knappast en rolig tjej när jag la allt krut på att jobba och sen kom hem irriterad över att ingen gjort något hemma. Idag är jag glad, för det mesta, ungefär som de flesta...

Så jag mår bra!

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mera utställning

Kayans bästa kompis Cezar fick sin efterlängtade 1a! Som vi andra redan visste att han var värd men som det först var denna domare som förstod:



Bilden ser mest ut som en skämtteckning så nedan får vi se hur Cez ser ut när han står fint:



Det var med andra ord en lycklig dag för hela vår stuga! Jag missade när Moya ställdes ut och har därmed bara detta kort på henne, det var inte hennes dag idag men det har gått så bra alla andra gånger så jag antar att det inte gör så mycket.



Vi träffade även släktingar. På bilden nedan ser vi Kanayas halvbror som kommer från Kil precis som hon. Han var mycket fin och vann även sin klass.



Det var naturligtvis inte bara finska lapphundar utan även Svenska Lapphundar och Lappsk Vallhund. Nedan är Rambo som är en lappsk vallhund från Hedemora som denna dag fick ta emot certet!

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (1) Trackbacks ()

Åh vilken helg! Vilken hund!

Då var man hemma igen, nöjd och riktigt riktigt trött! Men det var det värt!

Fredageftermiddag packade vi in hundar och packning och begav oss mot Norrköping för Svenska Lapphundsklubbens utställning. Inte så lätt att hitta visar det sig. Vi körde fel, vi vände, gjorde u-svängar, backade, gjorde om. Vi var inte framme vid stugan förrän vid 21.00.



När vi kom fram blev det vin och kortspel efter att ha rastat hundarna vid en bäcksvart camping.



Dagen efter så var det dags för utställning med allt vad det innebär av nerver och borstning men samtidigt trevligt folk och massor av fina hundar!!!

Av oss som åkte så var Kanaya först ut. Nina fick ställa då jag inte alls är van med utställningar och inte heller har de bästa nerver när det väl gäller.




Det gick utmärkt! Hon fick en 1a och HP och efter det vann hon konkurrensen!!!! Jag var så himla lycklig och det håller i sig. Domaren sa mycket fina saker och kom sen till Nina och sa att hon verkligen var fin, att det inte fanns något att klaga på och lycka till i framtiden! Nina hade mumlat något om att hon inte var hennes men hon är ju där så mycket så det är hon väl i princip.

Kritiken löd:

"Mycket tilltalande, feminin, trevliga proportioner, bra benstomme. God volym i kropp och bröstkorg. Utmärkt svans. Välskuret typiskt huvud, kunde kanske ha något större öron. Ljuvliga rörelser som alltid är korrekta. Utmärkt päls"

Svårt att vara ledsen idag!

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (2) Trackbacks ()

Födelsedag

Grattis Kanaya med syskon på 0,5års dagen!

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (1) Trackbacks ()

Norrköping

I helgen packar vi in hundar och ungar och åker till Norrköping för SLK utställning. Det blir Kanayas första. Ska bli riktigt spännande och framförallt mysigt att bo på camping och sen så klart att höra vad dommaren tycker om lilla skräpet. Håll tummarna för oss!

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Liten blir stor


Dragkamp med bästa polaren!



Lapphundsträff och min 5 månaders har nästan storleken som en två åring..:S



Är man törstig så är man!



Ying och Yang eller Kanaya och Cezar

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja vad ska jag hitta på för ursäkt?!?!

Jag bara försvann, utan ett ord. Det är inte snällt! Men det kom lite emellan så att säga. Jag och Jocke har separerat, jag har jobbat dygnet runt och vi har nu för tillfället delad vårdnad om Kanaya. Det har varit en jobbig tid men vi kämpar på och mår alla rätt bra ändå. :) Det finns orosmoln i horisonten men jag blundar för dessa och blickar mot solen ändå! Kommer Jocke in på polishögskolan står jag själv med Kanaya och då ser det osäkert ut hur vi klarar av det.

Nu har jag slutat jobba för en stund i alla fall men har inte haft en enda ledig dag i sommar så nu när jag blev ledig så vill jag bara sova dygnet runt! Detta var en rörig ursäkt till varför jag försvann. Ska vara här nu, både vid datorn och vid mina barn och min hund.

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (2) Trackbacks ()