Kvinnor Kan

Fy vad jag har slitit! Svettats, svurit, nästan gråtit och vid tillfällen har det kommit blod! Jag har slitit med att bevisa att jag inte behöver någon karl annat än som sällskap. Som bevis på detta har jag nya lister i hallen och i köket. Det har jag gjort själv, satt upp foder (dessa har en vän som vill vara anonym sågat men jag har spikat upp dem), lagt in en övergångslist. Jag har borrat, spikat och sågat och resultatet är inte perfekt om man synar det nära men aldrig har jag varit så stolt.

Vill även nämna att jag hoppas att den som uppfann byggfog borde på nobelpris. Detta klet har räddat mig många gånger under de senaste dagarna. Även vill jag be alla farbröder som jag gnällt på för att de svurit så mycket medans de mekat bil eller renoverat om ursäkt. Idag vet jag att det bor ett helt nytt vokabulär inom mig!



Så high-five för att ha uppnått ett mål!

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ta ett beslut!

Som ni stackare som faktiskt är in här ganska regelbundet vet så har jag svårt att bestämma mig för hur jag ska ha min blogg. Först var jag grå och trist, sen blev jag rosa och nu går det i blått. Det är dags att komma till ett beslut. Snart!

Jag tycker nämligen att det är himla kul att leka runt med koder, är inte superbra på det men lär mig något för varje gång!
Medans jag har lekt så har jag "designat" varsin blogg åt två av mina kamrater.

Sofies värld som idag har fått sitt första inlägg, henne hittar ni på www.svarld.blogg.se

..Jag antar att vi menar hela livet som är Lindas blogg och den finner ni på www.delalivet.blogg.se

Kul att ha två nya bloggar att läsa, och framförallt två fina nya bloggar.. ;)

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (3) Trackbacks ()

Höstfärger

Idag gick jag och Kanaya på en liten längre promenad i sakta mak. Vädret är obegripligt trist och grått men jag hade med mig kameran ändå och på bilderna syns inget av det grå utan massor av härliga färger. Tacksamt att ta kort med en sådan vacker modell!
















Permalink [HUNDAR] Kommentarer (3) Trackbacks ()

Lördagsmys och trots allt... En krogvända

Lördagskvällen spenderades i Falun. Jag avskyr krogen, innerligt, men jag avskyr defenitivt inte mina vänner så jag tog beslutet att följa med ut på dans på lördagsaftonen. Dessutom lockade de med mina absoluta favoritsysselsättning: SingStar. Upprepade gånger har jag visat att jag inte hanterar detta! Kvällarna blir till tidiga mornar innan jag behagar släppa micken. Nu är det av de vänninor jag spenderade kvällen med enbart Sofie som förstår detta spels tjusning!



Det är tur att vi är några stycken så vi kan umgås även om det är några som sjunger för full hals.



Och även om jag inte längre står ut med krogens svettiga, högljudda, dryga, berusade miljö längre så blev denna kväll riktigt trevlig. Den största bonusen för oss alla var att Maria var med efter några års mammaledighet från krogen. Det hoppas vi att vi får se mer av!

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dalaturism

Känner ofta att jag borde veta mer om Dalarna då jag i dagsläget faktiskt är en kulla. Så jag och Lisa tog hennes bil till Säter för att hälsa på Sofie på turistbyrån för att förkovra oss i lite Dalakultur. Det kanske inte blev så mycket prat om turism och kultur som man kan tro. ;)

Vi fick en kopp kaffe och fick se både Sofies kontor och turistbyrån. Det blev hur som helst en trevlig eftermiddag och jag och Lisa tog en liten sväng i Säter med. Även om det inte är något shoppingparadis så är det en otroligt mysig stad med deras byggnader På många sätt så är den betydligt gulligare än Hedemora. Dagens grådis gör i och för sig att vilken stad som helst blir trist!




Kan tänka mig att jobbet på en turistbyrå inte är så spännande på vinterhalvåret men måste vara riktigt kul på sommaren. Personligen har jag aldrig riktigt fastnat för dalahästen som så många näst intill samlar på. Idag hittade jag flera lite modernare varianter av den som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att ha här hemma. Nå väl kommer inte lägga mina sista kronor på någon trähäst!

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bäddat för en mysig höst



Fick ett bokpaket som jag beställt igår med tre böcker som jag har längtat efter att få läsa! Nu måste jag bara få ro nog i kroppen för att lägga mig i soffan! :)

Permalink [LÄST] Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ingen tandläkarskräck här inte..

Vi upptäckte i helgen att Kanaya slagit sönder en tand i överkäken så idag gav vi oss iväg till Hedemora Smådjurspraktik... Igen...:bigeyes:

Hon är riktigt cool! Det var en hel del andra hundar och även någon katt i väntrummet men hon lägger sig lugnt ner och iakttar de andra men deltar inte i skall och morr.



Väl inne hos veterinären så var det en tandflisa som måste dras ur för att inte skapa irritation. Tanden är liksom avslagen på mitten men han såg ingen pulpa eller något som tydde på att hon mår dåligt av den utan bara en flisa som stack in i tandköttet.



Hon skötte sig bra även här. Det blödde lite men hon bråkade inte. Kan inte låta bli att låta tankarna sväva 10 år tillbaka i tiden och minnas min terrier-herre som i liknande situation hade suttit fast i armen på någon. Även om jag ofta gnäller på att hon är lugn och försiktig så finns det situationer som jag verkligen uppskattar det i med.



Så här ser hon ut i munnen nu. Inte så kul med den halva tanden men samtidigt skönt att hon inte mår dåligt av det! Hon hade antagligen varken busat med saker i munnen eller ätit om hon kännt av det. Ändå känns det skönt att ha kollat upp det! :thumbup:

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Överraskning

Igår kom husse förbi med maten som kommit till Kanaya. Vi beställer från Olivers petfood som levererar ända hem och det hade blivit levererat till Säter. Han hade verkligen shoppat loss, som lilla julafton för en liten hund!



13,5kg mat, torkad lever, godis av lamm, flera ben, märgben varav ett rökt och godis av fisk. Hon verkade mycket nöjd, främst med märgbenet.

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kanayas vecka

.. har även den varit bra! Tycker vi kommit igång med träningen på riktigt känns det som! Tyvärr har hon lyckats bita sönder en hel del saker den här veckan. Bland annat en pocketbok som jag inte läst slutet på!! Det är vi inte helt överens om ifall det är ok! Hon lever ett sådant liv där hon aldrig behöver vara själv, vi aktiverar oss en hel del med både träning, skogen, motion, hon har hundvänner och en hel del människor som dyrkar henne!

Husse tex, ingen älskar henne som han och hon älskar ingen som hon älskar honom:



Även om hon gör grimaser!



Permalink [HUNDAR] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Engagemang

Denna vecka har varit en tid som jag känner att jag hinner med saker. Jag har varit på Pontus skola 2 dagar, har tränat mig själv och engagerat mig i min dotters ridning. Att hon skulle bli en sådan hästtjej är ändå förvånande då det inträffade ganska sent. Nu vill hon bo i stallet!



Det är ett himla bra intresse men det är kallt att vara med som mamma! Riktigt kallt! Nå väl jag stannade kvar och hjälpte till med bommarna då hon skulle hoppa denna timme och jag tänkte att vi skulle få lite värme i ridhuset men icke!



Jag tinade inte upp på hela kvällen. Låg i ett varmt bad för att få igång någon blodcirkulation men det var det ändå värt. Märkligt men ungarnas lycka är den mest smitsamma!

Permalink [KIDSEN] Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag ska börja i skolan

Tillbaka från möte på skolan med Pontus nu. Det var en aningen allvarligare än jag tänkt mig. Han är en översittare, den skräniga typen med massor av tjejer som betyder allt. Den typen som jag själv kommer ihåg från min skoltid.

Han har lätt för sig i alla ämnen och klarar av proven med alla rätt utan att verka hänga med på lektionerna eller göra några direkta läxor. Hela fokuset ligger på tjejerna vilket jag borde förstått då de börjat hänga här och det inte kommer en mening ur hans mun utan att någon av dem nämns. Trodde själv ändå att det bara var en ny fas men imorgon börjar en ny fas:

Mamma ska börja på Vasaskolan. Imorgon ställer jag klockan och följer med för att som han säger "förstöra hans liv". Det är naturligtvis inte min plan. Utan den effekt jag är ute efter är att han ska förstå allvaret och att det blir konsekvenser. Jag är egentligen inte så orolig för honom, han verkar klara sig bra med kompisar och även själva skolarbetet. Problemet är de som inte är som han, de han skrämmer och de som inte kan koncentrera sig eller vågar säga sin åsikt för att han låter mer och är nedlåtande mot andra. Det kunde lika gärna vara ett av de barnen som var mitt.

Det som roligt för mig personligen var att hans klassföreståndare sa att jag var den bästa föräldern som hon träffat under hela sitt yrkesliv och hon var ändå 60år. Naturligtvis hade jag önskat att han istället varit den bästa tonåringen hon någonsin träffat på men det ska han bli!

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (1) Trackbacks ()

Wake up call

Dagen kunde ha startat bättre. :( Vaknade av ett samtal från Pontus klassföreståndare. Ska åka dit nu och höra vad hans senast påhitt kan vara. Hörde i töcken något om att inte passa tider, inte ha någon penna och hänga för mycket med andra klasser. Låter inte gravallvarligt men det kanske kan bli! Har en del saker som  jag vill ta upp med skolan med så det får bli bra att åka dit ändå.

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mera rosa, mera jag

Bytte ut designen helt på min blogg igår! Herregud den var så extremt grå och trist. Nu har vi liv och färg och ROSA! Kanske för mycket smällkaramell? Nå väl I love! :love:

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett stulet test..

Var är hunden född?
Hon kommer från de värmländska skogarna, närmare bestämt i Kil. 

Hur många halsband och koppel har hunden?
Hon har bara ett halvstryp halsband, ett läder koppel och ett riktigt fint guld och läder utställningskoppel som matte älskar.

Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Hon är ingen retriever! Men hon kan sakta gå ut och blöta tassarna och i duschen är det enbart underkastelse som gör att hon står blickstilla, inte njutning.  

Har hunden några “kläder” (täcken eller liknande)?
Nix, hon har päls.

Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?
Enligt domaren på utställning så har hon en färg som skiftar mot kanel i solen! Hennes färg är creme men är ljus runt ögon.

Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Alla älskade henne så klart men det som var mest förvånande var att husse började sova på golvet en period.

Vad är/skulle vara den bästa belöningen hunden kunde få?
Det är leverpastej eller att få slicka folk okontrollerat i ansiktet. Tyvärr är matte inte så förtjust i detta beteende.

Vad är det bästa hunden vet?
Män i allmänhet men husse framförallt!

Vad är det värsta hunden vet?
Få klorna klippta.

Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
HOn pratar en hel del. Alltså hon skäller inte utan pratar, framförallt om hon varit själv en stund. Dessutom älskar hon andra djurs bajs, kanske inte så speciellt men hon älskar det enormt mycket. Hon vill gärna sova med nosen i någons armhåla. Hon har två personligheter, en inne då hon mest sover och vilar och en ute som pigg och glad

Var sover hunden på natten?
I mattes armhåla tills det blir för varmt och hon hoppar ner på golvet.

Vad får hunden för foder?
Olivers petfood, fortfarande valpfoder.

 

Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Hon verkar inte påverkas nämnvärt av inaktivitet.

Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
På fjället med renarna och sovandes i en boll vid en brasa på kvällen. Som hon var menat till att göra, jag ska bara se till att hon får det näst bästa alternativet!

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Identitetskris

Har i många år levt intensivt med mycket mycket jobb och helgerna har spenderats på små tripper med tjejkompisarna och mycket nöjen. Vi har gått på underhållning, rest utomlands, besökt restauranger och krogar. Vi gjorde en ny sådan resa för några veckor sen, men det gav mig ingenting.

Alltså jag trivs fortfarande i umgänget med mina väninnor men jag orkar inte dansa till 5 på morgonen, jag orkar inte trippa omkring i höga klackar och krångla med smink och löshår. Det är inte längre det som är roligt. Nu trivs jag i skogen, med mina böcker, min hund, mina barn och naturligtvis med en kopp kaffe och småprat.

Jag vill se förändringen som utveckling men är orolig för vad det är jag ska se fram emot i fortsättningen. Det är bara att hoppas att väninnorna kommer in i samma fas.. Snart...



Flickorna på drottninggatan

Permalink [ALLA DAGAR SOM KOM OCH GICK] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underhållning

Har fastnat i en bok.. igen... Denna gång läser jag Lasermannen av Tamas Gellert. En riktigt bra bok! Den är inte bara ett porträtt av en människa som psykiskt mår sämre och sämre utan även en hel del tänkvärt kring rasism och hur situationen i Sverige var under början av 90 talet. Jag hade min tonårstid under den perioden och minns mycket väl en hel del av de tankar som väcktes kring invandring och främst politik då det var en rörig tid även politiskt.

Lasermannen

Jag kan inte annat än verkligen uppmana till en trevlig om än stundtals obehaglig läsning!

Permalink [LÄST] Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu ska det bli ändring

På både det ena och det andra. Är inne på min femte vecka som arbetslös och har gjort en hel del som inte har fått något utrymme i bloggen då jag tydligen har problem med att få kontinuitet på både hundträning och på bloggande.
Idag har jag varit ute hos Kicki på fm och tränat med hennes Skorpan, Ylva och Pantera och så Kanaya så klart. Det var idag kallt men roligt. Tyvärr hade jag inte kameran med mig men kan lägga upp en bild från sist när vi var där.


Kicki får med sig Kanaya och hon tycker att det är riktigt spännande. Idag tränar vi främst fot och position, har börjat med bytesapportering inne men hon gillar INTE att träna utomhus. Något har gjort att det är mycket läskigt.

Kanaya tycker att främmande hundar är läskiga men idag när Pantera sprang fram och jagade runt henne några race så sprang hon med svansen mellan benen och jag trodde nog att hon var lite uppskakad men sen när hundarna var inkallade så drog hon iväg till Pantera. Något som Kicki säger är bra då hon blir tuffare men jag naturligtvis som alltid oroar mig för att det kommer att brista i lydnad. Hon brukar inte gärna lämna min sida.

Riktigt nyfiken var hon även på Kickis fralla Skorpan även om det blev något läskigt när det blev för nära.

Här har vi lilla Skorpan för någon månad sen:



För folk som går förbi måste vi se mycket lustiga ut, jag med min håriga finne, Ylva med stor boxer och Kicke för dagen med den lilla frallan.

Permalink [HUNDAR] Kommentarer (1) Trackbacks ()